MENIU

Chioșcurile de la stația de metrou Pipera, demolate joi seara! Comercianții susțin că acțiunea de evacuare este ABUZIVĂ

Demolare chioșcuri metrou / INQUAM - George Călin

Chioșcurile de la metroul bucureștean continuă să fie demolate joi seara. După ora 22.00, spațiile comerciale ilegale de la stația Pipera au fost dezmembrate.

De două zile, bucureștenii sunt martorii unui scandal de proporții la metrou. Chioșcurile aflate în subteran, de unde cei grăbiți către muncă sau către casă își luau o apă, un suc, o cafea, fructe sau chiar haine sunt demolate. Decizia demolării a declanșat un scandal monstru în subteran. Radu Mihaiu primarul sectorului 2 a fost huiduit, înjurat și apostrofat pentru că a aprobat evacuarea lor. 

După ce ieri au fost demolate, rând pe rând, toate chișcurile de la stația de metrou Ștefan Cel Mare, astăzi au urmat cele de la stația Pipera să fie puse la pământ. Angajații magazinelor din subteran s-au adunat la metrou să protesteze față de măsura impusă de companie. 

În zilele următoare se va trece și la stațiile din celelalte sectoare, spun autoritățile. Multe dintre ele încurcă evacuarea călătorilor în caz de urgență.

Pe de altă parte, comercianții spun că acțiunea este abuzivă și că ei sunt victimele unui război politic între ministrul Transporturilor și sindicatele conduse de Ion Rădoi. Sindicatul încasa 80% din chiriile pentru spațiile respective.

„Vor să ne dea afară și să ne lase pe drumuri. Noi protestăm acum spunând în fața dvs că rămânem pe drumuri. 80% dintre noi au numai aceste afaceri. Ne angajează ei? Să ne dea statul. S-au gândit ce se întâmplă cu noi?”, a spus Victor Gusatu – secretar general al Asociației comercianților de la metrou.

Metrorex a trimis, în urmă cu două săptămâni, ordinul de evacuare și le-a transmis comercianților că aveau termen să elibereze spațiile până pe 2 aprilie. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, compania a început procedura de evacuare.

Mai multe articole despre:
chioscuri metrou demolare