MENIU

China dă dovadă de solidaritate și trimite în Italia experţi în coronavirus, aparatură medicală şi materiale de protecţie

Autoritățile italiene întâmpină echipa de experți chinezi

Un zbor charter, având la bord o echipă formată din nouă experţi chinezi în sănătate, aparatură şi materiale medicale, a aterizat, joi noaptea, pe aeroportul Internațional Leonardo da Vinci di Fiumicino din Roma, măsura făcând parte din efortul Chinei de a ajuta Italia, țără grav afectată de pandemia cu COVID-19. 

La bordul aeronavei Airbus A350, aparținând China Eastern Airlines, s-au aflat 31 de tone de materiale medicale, printre care aparatură de terapie intensivă, echipamente de protecţie şi medicamente anti-virale, potrivit anunţului făcut de Geng Shuang, purtătorul de cuvând al Ministerului de Externe al Chinei, citat de China Daily.

Potrivit sursei citate, avionul a aterizat pe aeroportul din Italia în jurul orei 22:30, ora locală, în zona de încărcare a aeroportului, experții chinezi fiind întâmpinați de un grup de experți locali de la Crucea Roșie italiană, oficiali ai Ministerului de Externe italian și delegați din ambasada Chinei în Italia.

Echipa de experți chinezi a fost organizată de Comisia Națională de Sănătate și Societatea Crucii Roșii din China, fiind cea de-a treia astfel de echipă trimisă în străinătate de autoritățile chineze, după Iran și Irak.

„Aducem aici 30 de seturi de echipamente ATI”, a spus un membru al echipei care purta mască, după ce a coborât din avion.

Într-o postare pe Facebook, ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, și-a exprimat mulțumirea față de ajutorul primit din partea autorităților chineze, spunând: "În această seară, Italia nu este singură. Mulți oameni din lume ne susțin", a spus ministrul, în timp ce pe computerul său se putea vedea transmisia live a scenei din aeroportul Fiumicino.

Vă reamintim că Italia a devenit într-un interval de timp foarte scurt cea de-a doua țară cea mai afectată de noul coronavirus după China, fiind înregistrate 15.113 de îmbolnăviri cu COVID-19 şi 1.016 decese.

Premierul Giuseppe Conte a anunţat, miercuri noapte, măsuri radicale în lupta împotriva coronavirusului,  sistând activitatea comercială din întreaga ţară începând din 11 martie, cu excepția farmaciilor şi magazinelor alimentare. 

Mai multe articole despre:
china experti chinezi ajutor italia