MENIU

Certificate de vaccinare false, vândute pe Telegram. Care este tariful practicat şi în cât timp e eliberat documentul

Certificat de vaccinare

Pe un grup de Telegram se comercializează certificate de vaccinare COVID-19, fără ca imunizarea să aibă loc.

Potrivit unei capturi de ecran obţinute de Realitatea, în schimbul a 100 de euro, primeşti certificat de vaccinare COVID-19, în 24 de ore, fără a te vaccina, scrie realitateadeolt.net.

„Comerciantul”, care foloseşte numele de utilizator @E_VACCIN, mai transmite celor interesanţi că tipul vaccinului care va fi înscris pe certificat este Johnson&Johnson.

În grupul de Telegram intitulat „BUY PASSPORT…” sunt peste 600 de membri.

64 de percheziții au avut loc, săptămâna trecută, în Mehedinți, Dolj și Caraș-Severin, după ce doi bărbați din Drobeta Turnu Severin, care ar fi angajați ai primăriei, ar fi scos certificate de vaccinare false pentru 96 de persoane.

Cei doi angajați ai primăriei sunt anchetați pentru accesarea ilegală a sistemului informatic de generare a certificatelor COVID, respectiv registrului de vaccinare a adulților. De asemenea, sunt suspectați de fals informatic.

Faptele ar fi avut loc în perioada 15 mai-25 iunie.

Reamintim că, pe lângă dosar penal, cei care folosesc certificate false sau ale altor persoane pot fi amendați și cu 2.000 de lei.

„Poliția Română recomandă tuturor persoanelor să prezinte certificate verzi valabile, care să le aparțină, pentru a evita eventuale neplăceri, atât în ceea ce privește măsurile contravenționale sau penale care se pot dispune în aceste situații, și bineînțeles pentru a evita răspândirea virusului SARS-CoV-2”, transmit oficialii IGPR.

Mai multe articole despre:
coronavirus vaccine telegram