MENIU

Cercetătorii au descoperit cum să transforme plasticul în apă

După cum știi, pentru ca plasticul să se dezintegreze natural e nevoie de o foarte lungă perioadă de timp. În plus, unele produse din plastic, precum polistirenului şi polivinilulul, sunt greu de reciclat. Însă, cercetătorii au găsit soluția care ne va scăpa de plastic.

Situația în ceea ce privește plasticul este dezastruoasă, adică gândește-te doar la insulele pline de plastic din ocean. Toate aceste deșeuri plastice au ajuns acolo pentru că nu mai avem loc în munții de gunoaie de pe Terra, deja.

Drept urmare, multe țări au început să interzică utilizarea de paie de plastic și sacoșe din același material care nu se dezintegrează, însă situația nu pare să se fi schimbat prea mult.

În acest sens, cercetătorii cred că, pentru a rezolva problema pe termen lung, e nevoie de o soluție prin care cantitățile masive de plastic care există în lume la această oră să fie reciclate sau transformate într-un material biodegradabil.

„Este practic imposibil să faci oamenii să nu mai folosească plastic deloc, ne trebuie o tehnologie pentru a dezintegra acest material și totul ar deveni biodegradabil”, a declarat Mirandei Wang.

Ce soluție au găsit cercetătorii pentru a curăța planeta de plastic

Cea mai fiabilă soluție pe termen lung care ar putea curăța planeta de plastic aparține cercetătoarelor Jenny Yao și Miranda Wang.

Cele două cercetătoare lucrează de mult timp la producerea unei bacterii care nu doar să consume plasticul, dar să reușească performanța de a-l transforma în apă. Procesul de transformare nu este cel mai facil din lume, dar funcționează, iar asta este cel mai important.

Însă, procesul nu e atât de simplu pe cât pare, adică nu e suficient să arunci bacteria în munții de plastic și să aștepți ca totul să dispară într-o secundă. E nevoie ca plasticul să fie încălzit, astfel va deveni mai flexibil.

Ulterior, plasticul trebuie introdus într-un aparat numit „biodigestiv”, în care bateria interacționează cu el. Abia apoi se vor vedea rezultatele, explică cercetătoarele.

 

Mai multe articole despre:
poluare apă plastic