MENIU

Cercetătorii au ajuns la o concluzie terifiantă: se poate muri de "inimă frântă"

Cercetătorii de la School of Social Sciences din cadrul Rice University au ajuns la o concluzie intuită de multe persoane. Aceștia sunt de părere că persoanele cu "inimă frântă", de exemplu văduvele, sunt mai predispuse la riscuri asociate cu bolile cardiovasculare și cu decesul.

Cercetătorii susțin faptul că o persoană care a rămas fără sufletul pereche poate "muri de inimă frântă".

În urma unui studiu, au scos la iveală faptul că persoanele care şi-au pierdut partenerul în ultimele trei luni au niveluri mai ridicate de citokine (markeri care indică inflamaţia în sânge) şi variabilitatea ritmului cardiac mai scăzută, comparativ cu persoanele care nu şi-au pierdut partenerul de viaţă, dar care au acelaşi nivel de educaţie, sex, vârstă şi indice de masă corporală.

Astfel, în primele şase luni după pierderea partenerului, persoana văduvă are un risc cu 41% mai mare de mortalitate. De asemenea, aceasta poate avea niveluri cu 20% mai ridicate de simptome ale depresiei.

Potrivit descopera.ro, participanții studiului au vârste cuprinse între 51 și 80 de ani, dintre care 22% sunt bărbați și restul femei.