MENIU

Parada de 1 Decembrie cu SURPRIZE. Avioanele F16, învinse de gheață, un tanc stricat, degerături

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Centenarul Marii Uniri
<p>Centenarul Marii Uniri, repetiție generală</p>
Centenarul Marii Uniri, pe Google
<p>Centenarul Marii Uniri, repetiție generală</p>
<p>Centenarul Marii Uniri, repetiție generală</p>
<p>Centenarul Marii Uniri, repetiție generală</p>
<p>Centenarul Marii Uniri, repetiție generală</p>
<p>Centenarul Marii Uniri, repetiție generală</p>
<p>Centenarul Marii Uniri, repetiție generală</p>
<p>Centenarul Marii Uniri, repetiție generală</p>
<p>Centenarul Marii Uniri, repetiție generală</p>
<p>Centenarul Marii Uniri, repetiție generală</p>

Centenarul Marii Uniri. Parada de 1 Decembrie din București de Centenarul Marii Uniri a avut loc în condiții meteo aspre. Întreaga țară se află sub o informare meteo de vreme deosebit de rece pentru această perioadă, în Capitală nu au fost mai mult de minus 8-10 grade sâmbătă dimineața, la ora la care au avut loc manifestările de Centenarul Marii Uniri. 17 spectatori au primit îngrijiri medicale, iar trei au ajuns la spital cu simptome de hipotermie, informează Realitatea TV.

Centenarul Marii Uniri. Bucureștenii care au participat la parada militară de la Arcul de Triumf au fost dezamăgiți parțial: avioanele de luptă F16 nu s-au putut ridica de la sol din cauza faptului că pista de decolare era înghețată.

Un alt incident neplăcut pentru Armata Română: primul tanc blindat din coloana motorizată care se îndrepta spre Arcul de Triumf s-a defectat și blocat restul coloanei.

De asemenea, o mașină de epocă s-a defectat și a fost împinsă zeci de metri de spectatori pe Bd. Kiseleff.

Au fost și momente tensionate la parada de la Arcul de Triumf: la defilarea trupelor de jandarmi, mai mulți spectatori au afișat pancarde cu "Rușine Jandarmeriei" și i-au huiduit pe cei care au bătut și gazat manifestanții din Piața Victoriei în 10 august.

Patru persoane au fost duse la poliție și amendate sau au primit avertismente scrise.

Nu mai puțin de 17 spectatori ai paradei militare au avut nevoie de îngrijiri medicale, transmite Realitatea TV. Dintre aceștia, 3 persoane au fost transportate la spital. Principalele simptome au fost legate de hipotermie.

În tribuna oficială de la Arcul de Triumf au fost prezenți preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, miniştri, parlamentari, alţi oficiali.

Centenarul Marii Uniri. Parada militară națională de 1 Decembrie, de Centenarul Marii Uniri a început la ora 10:00 în Piața Arcul de Triumf din București.

Centenarul Marii Uniri. La paradă a apărut și șeful Camerei Deputaților Liviu Dragnea, al treilea om în stat, deși acesta anunțase că medicul nu îi recomandă să stea mai multe ore în frig.

Centenarul Marii Uniri. Președintele României Klaus Iohannis a făcut o "baie de mulțime" la finalul paradei militare (vezi video mai jos).

Centenarul Marii Uniri. Aproape 4.000 de militari, cu peste 200 mijloace tehnice și 50 de aeronave, au participat la parada militară Centenarul Marii Uniri în București.

Centenarul Marii Uniri. "Aproximativ 4.000 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice și circa 50 de aeronave, între care și aproximativ 500 de militari din mai multe țări aliate sau partenere, vor participa sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, la Paradă Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcul de Triumf din București", precizează Ministerul Apărării într-un comunicat de presă pentru Centenarul Marii Uniri.

Detașamentele de militari străini prezente la Centenarul Marii Uniri vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

REALITATEA.NET va transmite LIVE VIDEO AICI parada militară de Centenarul Marii Uniri.

Tot sâmbătă are loc, de Centenarul Marii Uniri, începând cu ora 08:00, o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I.

La Alba Iulia, ceremonia militară Centenarul Marii Uniri începe la ora 15.30 și vor participa aproape 1.600 de militari.

Google celebrează Centenarul Marii Uniri printr-un Doodle dedicat Zilei Naționale a României și împlinirii a 100 de ani de la crearea statului român.

Alba Iulia, Capitala Centenarului. 200.000 de români iau cu asalt orașul Marii Uniri

Mai multe articole despre:
Centenar paradă 1 decembrie