MENIU

Cele mai utilizate platforme social media pentru căutarea unui job

Mai mult de jumătate (56%) dintre cei care îşi caută joburi utilizează social media. Linkdin este de departe cea mai folosită platformă(52%) pentru cei care îşi caută un job, potrivit unui studiu Adecco, companie de servicii specializate de resurse umane.

Facebook reprezinta cea mai utilizata retea de socializare, atat in scopuri personale, cat si de gasire a unui job, insa privita specific in zona de recrutare ocupa locul 2.

”Interesant de observat este faptul ca au inceput sa creasca si alte medii digitale, dintre care, cele mai importante, cu potential de crestere sunt : blogul - 2,2%, Twitter – 4,4%, Pinterest – 2,3% si Youtube – 1,9%„, spun specialiștii Adecco.

Eficacitatea social media in sensul  echilibrării cererii cu oferta

Mai mult de jumătate dintre doritorii de joburi au fost contactaţi măcar o data de un posibil angajator prin intermediul social media. Cei care îşi caută joburi consideră că în topul informaţiilor afisate pe profilele companiilor stau cele legate direct de companie, urmate de anunţurile pentru diferite joburi,  pe locul 3 fiind postările zilnice de pe site-urile companiilor. Profilele de social media ale firmelor sunt percepute mai degrabă ca fiind o interfaţă informaţională, decât o modalitate de construire a relaţionării.

Printre multe alte site-uri specifice, Linkedin este considerat ca fiind cel mai potrivit când vine vorba despre echilibrarea cererii cu oferta, urmat de Facebook, iar pe ultimul loc blogul.