MENIU

Cele mai periculoase substanţe din produsele de frumuseţe

Fă un experiment simplu şi numără câte produse de îngrijire şi înfrumuseţare foloseşti într-o singură zi! Gândeşte-te apoi că fiecare dintre aceste produse poate conţine cel puţin o substanţă chimică periculoasă pentru sănătate. Nu poţi renunţa la ele, e adevărat, însă ori de câte ori poţi oferi organismului o „pauză", fă-o, iar în toate celelalte ocazii orientează-te către produse cu ingrediente naturale şi cu cât mai puţine ingrediente cu denumiri sofisticate. Găseşti mai jos lista celor mai periculoase substanţe din produsele de frumuseţe.

Substanţe periculoase din produsele de îngrijire şi înfrumuseţare
 
Parabeni - sunt folosiţi drept conservanţi în foarte multe produse, în special în loţiuni şi creme, dar şi în deodorante sau şampoane, de exemplu. Sunt cancerigeni, produc tulburări endocrine şi toxicitate reproductivă.

Ftalati - sunt folosiţi în produsele cosmetice pentru a oferi flexibilitate şi textura. Se găsesc cel mai adesea în ojă, în parfumuri, loţiuni şi fixativ pentru par şi duc la dereglări ale sistemului endocrin, afectează ficatul, plămânii şi rinichii şi sunt cancerigeni.

Triclosan - este folosit ca antimicrobian cel mai adesea în paste de dinţi, săpunuri antibacteriene şi deodorante. Afectează tiroida şi nivelul de hormoni din organism, este iritant pentru piele şi contribuie la apariţia bacteriilor rezistente la antibiotice.

SLS - urile - se găsesc în aproape toate produsele de îngrijire personală, fiind agenţii care produc spumă. Îi găsim în şampoane, gel de duş, mascara, tratamentele pentru acnee. Sunt iritanţi pentru piele, ochi şi plămâni, iar în combinaţie cu alte chimicale devin cancerigeni.

Formaldehidă - substanţă folosită în produsele cosmetice pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Este cancerigenă, produce reacţii alergice şi afectează sistemul imunitar. O găsim în lacurile de unghii, loţiunile de duş, şampoane şi balsamuri de par, farduri, tratamente pentru întărirea unghiilor.

Toluen - este un solvent puternic ce poate fi găsit în oje, în tratamentele pentru unghii şi în produsele pentru vopsirea părului. Afectează sistemul respirator, produce greaţă, irită pielea, iar dacă este inhalat de către gravide poate afecta procesul de dezvoltare a fătului.

Vezi mai multe pe Divahair.ro.