MENIU

Cele mai mari țepe din România. Cum sunt păcăliți românii de infractori

Cele mai mari ţepe din România. Infractorii sunt inventivi, mai ales atunci când vine vorba de modalităţi de a-şi umple buzunarele. Adevărul vă prezintă o serie de metode la care escrocii au apelat pentru a înşela românii.

Poliţia Română atrage atenţia cetăţenilor să nu cadă în capcanele întinse de escrocii care vor să îi înşele prin diverse tehnici de comunicare - telefonie, mms, sms, poştă electronică etc. Vă prezentăm mai jos o serie metode folosite de infractori pentru a obţine bunuri materiale de la victimele lor. 

Cele mai mari ţepe din România. Metoda „Accidentul” Una dintre cele mai răspândire metode pe care escrocii le folosesc pentru a-şi păcăli victimele este metoda „Accidentul”.

Poliţiştii precizează că 90% din persoanele care comit acest tip de infracţiuni sunt deţinuţi.   

Aceştia sună din închisoare, la întâmplare, de pe telefoanele mobile cu cartelă deţinută ilegal, la numere de telefon fix.   Escrocii caută să sune în jurul orelor prânzului sau seara, când, în mod normal, persoanele tinere ar trebui să fie la serviciu sau în oraş, iar şansele ca la telefon să răspundă un pensionar sunt mai mari.

Mai multe pe Adevarul