MENIU

Cele mai frecvente mituri despre anticoncepţionale

Măsurile prin care o femeie se poate proteja de o sarcină nedorită nu mai sunt demult subiecte tabu. Cu toate acestea, există în spaţiul public mai multe mituri despre anticoncepţionale.

Va prezentăm mai jos câteva dintre ele.

Mitul 1: Pilulele anticoncepţionale te fac să te îngraşi

Potrivit unui amplu studiu din 2011, care a analizat 49 de cercetări dedicate acestui subiect, medicii englezi au ajuns la concluzia că anticoncepţionalele nu au o legătură directă cu îngrăşarea unei persoane. Cu toate acestea, un studiu din 2009, publicat în revista American Journal of Obstetrics and Gynecology, menţionează că femeile care utilizează anticoncepţionalul Depo-Provera pot lua în greutate circa 5 kilograme în trei ani.

Mitul 2: Trebuie să iei pastila în fiecare zi, la aceeaşi oră

Un alt mit despre concepţionale este că femeile ar trebui să ia pilula în cauză la aceeaşi oră, în fiecare zi. Potrivit medicilor acest lucru nu face ca tratamentul să fie mai eficient, însă dacă o femeie doreşte să urmeze o astfel de metodă nu este nimic în neregulă. Cu toate acestea, mitul este valabil doar în cazul tratamentelor bazate strict pe hormonul progesteron, pilulele anticoncepţionale fiind de fapt o combinaţie între substanţele hormonale estrogen şi progesteron.

Citeste continuarea pe adevarul.ro.