MENIU

Cele mai eficiente tratamente pentru pielea uscată

Cele mai eficiente tratamente pentru pielea uscată

Nu este suficient doar să aplici creme hidratante. Descoperă ce alte reguli să respecți pentru ca pielea ta să se mențină catifelată.

Iarna este anotimpul care îți supune pielea unui stres constant. Din cauza temperaturilor scăzute și a aerului încălzit din interior, pielea se poate usca mai mult ca de obicei, având un aspect neplăcut și o textură aspră. Iată câteva remedii pe care să le încerci pentru ca pielea ta să fie iarăși catifelată:

Investește într-un umidificator

O cauză principală care determină deshidratarea pielii este aerul uscat din locuința ta. Sistemele de încălzire, fie că folosești centrala termică, radiatoarele electrice sau încălzirea centralizată, conduc la scăderea drastică a umidității aerului din încăperi, ceea ce determină și o deshidratare constantă a pielii. Folosește pe timp de iarnă un umidificator, un aparat care menține umiditatea aerului la un nivel adecvat, în special în dormitor, unde petreci cele mai multe ore.

Folosește uleiuri pentru ten

Dacă pe timpul verii nu apreciezi deloc senzația grasă oferită de uleiurile naturale pe pielea ta, iarna acestea se vor dovedi foarte utile și îți vor oferi un efect foarte plăcut, scrie eva.ro. Uleiurile reușesc să hidrateze intens, blocând apa la nivelul pielii și împidicând astfel evaporarea ei, ceea ce face ca pielea să se mențină suplă și catifelată. Poți folosi ulei de argan, de susan, de avocado, unt de cocos etc. Aplică uleiul pe tenul curat seara, înainte de culcare, pentru a fi complet absorbit până dimineața.