MENIU

Cele mai comune greșeli din CV și cum le poți evita

<p>Cele mai comune greșeli din CV și cum le poți evita</p>

Cele mai comune greșeli din CV și cum le poți evita: Exista numeroase carti pe tema asta, dar nimeni nu se oboseste sa le ia in seama. Greselile despre care vorbim sunt comune, nu apar in cazuri izolate. Iata cinci dintre ele si cum te poti feri de ele, scrie manager.ro.

Cele mai comune greșeli din CV și cum le poți evita

1. Folosesti un obiectiv. De exemplu: "Vreau sa ma folosesc de experienta si educatia anterioara pentru a obtine o functie in managementul finantelor". Afirmatiile despre obiective se refera de regula la tine, dar CV-urile moderne trebuie sa fie concentrate asupra nevoilor angajatorului.
 
Solutie: Inlocuieste obiectivul cu un text concret si un sumar al profilului tau, raportat la dorinta ta de a rezolva problemele unei companii. Exemplu de headline: Analist financiar - "Doresc sa rezolv problemele din industrie cu ajutorul unor solutii concentrate, bazate pe date concrete. Doresc sa reduc costurile, sa imbunatatesc procesul de analiza a datelor si cel de luare a deciziilor".
 
2. Nu incluzi cele mai persuasive informatii in CV. Chiar daca CV-ul nu se incheie dupa prima fraza sau doua-trei puncte majore, trebuie sa te promovezi inca de la inceput.
 
Solutie: Daca vrei sa atragi atentia angajatorului, nu il plictisi de moarte. Atrage-i atentia in mod treptat. In loc sa vorbesti in CV despre experienta ta de 15 ani ca manager priceput, foloseste-te de un exemplu sau o realizare concreta in care ai aplicat cunostintele respective. Citește mai mult...

Mai multe articole despre:
manager comune CV evită greșel exemlu