MENIU

Cele mai bune trucuri pentru a scăpa de sforăit

Mai mult de jumătate dintre persoanele adulte sforăie. Din păcate, sforăitul afectează nu doar starea de bine a celui cu probleme, ci și viața de cuplu. Iată câteva trucuri pentru a scăpa de sforăit!

Sforăitul apare atunci când fluxul de aer inspirat prin gură (sau nas) în plămâni este perturbat în timpul somnului. De obicei cauza este îngustarea sau blocarea căilor aeriene la nivelul nasului, gurii sau gâtului.

Unul dintre cele mai simple trucuri pentru a scăpa de sforăit este să dormi pe partea stângă. Se spune că dacă dormim pe această parte vom sforăi mai puțin decât dacă am dormi pe partea dreaptă sau pe spate. În momentul în care dormim pe partea stângă căile respiratorii se deschid și în felul acesta aerul pătrunde mai ușor sforăitul fiind redus.

Folosește mai multe perne! Și acesta este unul dintre trucurile eficiente pentru a scăpa de sforăit. Atunci când capul este mai ridicat (și nu se află la nivelul corpului) se deschid căile respiratorii. În acest fel veți putea respira mai bine.

Un alt truc pentru a scăpa de sforăit este să dormiți minimum opt ore pe noapte și pe cât posibil în fiecare noapte programul să fie cuprins în aceleași intervale orare.

Stai departe de obiceiul de a consuma înainte de a merge la culcare lactate. Cercetătorii au descoperit că oamenii sunt predispuși la acumularea de mucus cauzat de produsele lactate.

Sursa: clicksanatate.ro

Mai multe articole despre:
sforăit cum scapi de sforăit tructuri