MENIU

Cele mai bune măşti cu ou pentru față și păr

Cele mai bune măşti cu ou pentru față și păr

Masca cu ou este un clasic al tratamentelor de frumusețe și nu degeaba. Amestecul de gălbenuș de ou într-o mască de față sau pentru un păr bogat și strălucitor aduce un aport de proteine și vitamine necesare oricărui tratament de înfrumusețare.

Mască de păr cu ou și ulei de măsline și căpșuni

Ouăle fac adevărate minuni pentru părul subțire, uscat și ars cu placa sau ondulatorul. Dacă vrei să-ți crească părul mai repede, să ai fire sănătoase și groase, care să strălucească, profită de abundența de vitamine și proteine din fructele de sezon în combinație cu uleiul hrănitor și oul plin de nutrienți.

Amestecă două ouă mari, preferabil de țară, sau 3 ouă mici cu 3 linguri de ulei de măsline (uleiul de argan, migdale sau cocos este de asemenea recomandat), 2 linguri de miere, 2 linguri de iaurt, o jumătate de avocado pasat și 100 grame de căpșuni. Dacă masca cu ou și ulei de măsline nu are consistența dorită, mai adaugă miere sau iaurt pentru a subția sau îngroșa pasta.

Aplică pe părul curat și uscat și lasă să acționeze între 20 și 30 de minute. Spală bine masca cu ou din păr cu apă rece sau călduță, nu fierbinte, apoi folosește un șampon blând ca să înlături mirosul neplăcut și urmele de ulei din păr.

Mască de față cu ou și lapte de cocos

Dacă vrei ca masca cu ou și lapte de cocos să acționeze și ca exfoliant, poți adăuga la următorul amestec 2 lingurițe de cafea măcinată sau zaț de cafea și masează masca cu buricele degetelor imediat după aplicare.

Amestecă două gălbenușuri de ou cu 3 linguri de lapte de cocos și 1 lingură de miere. Aplică pe fața curată cu porii deschiși în prealabil (ține fața la abur de ceai de mușețel sau pune un prosop încălzit pe față imediat înainte de a aplica masca cu ou). Lasă să acționeze circa 10 minute, apoi spală cu apă călduță și repetă de două ori pe săptămână.

Sursa: unica.ro

Mai multe articole despre:
măşti masca masti cu ou