MENIU

Cele mai bine păzite SECRETE ale bucătarilor profesionişti

Cele mai bine păzite SECRETE ale bucătarilor profesionişti

Uneori, mâncarea gătită acasă nu are acelaşi gust ca cea încercată într-un restaurant de top. Desigur, în bucătăriile restaurantelor se folosesc ustensile şi aparatură care nu există într-o bucătărie normală. Secretul unor mâncăruri de cinci stele, însă, nu se rezumă la dotările din bucătărie.

Există foarte multe tehnici şi “secrete” pe care le poţi pune în aplicare şi acasă. Cum reuşesc bucătarii de top să dea un gust divin mâncărurilor? Iată ce notează food-hacks.wonderhowto.com:

1. Gătesc mâncarea la foc iute

Puţini sunt cei care nu se tem să gătească la temperaturi ridicate… Însă friptura nu va prinde acea crustă delicioasă la foc mediu şi nici legumele nu-şi vor păstra textura fermă dacă sunt fierte la foc mic. Desigur, asta nu înseamnă că de acum înainte trebuie să găteşti toate alimentele la foc mare. Din când în când, însă, trebuie să faci şi excepţii!

Cum îţi dai seama când trebuie să găteşti la foc mic, mediu sau iute? Gândeşte-te la textura pe care vrei să o obţii. Focul iute găteşte alimentele la suprafaţă mai repede decât în interior aşa că, dacă vrei ca friptura să fie moale, găteşte-o la foc mic. Totuşi, dacă vrei acea crustă arămie, crocantă, dă focul mare!

2. Pregătesc toate ingredientele înainte

Dacă şi tu eşti unul dintre cei care intră în panică în momentul în care trebuie să pună ceapa netăiată încă la călit, atunci ştii că să ai toate ingredientele cântărite, curăţate şi tăiate înainte de a te apuca de gătit îţi uşurează treaba. Una dintre primele lecţii pe care le învaţă bucătarii profesionişti este aceea că ingredientele trebuie să fie pregătite în avans.

Aşadar, înainte de a începe să găteşti, înşiră la îndemână toate ingredientele necesare reţetei, de la ulei, la condimente. Astfel, vei fi cât se poate de eficient.

3. Folosesc foarte multă ceapă

Ceapa este unul dintre cele mai subapreciate ingrediente în bucătăriile comune. Aceasta, însă, poate fi folosită pentru a da savoare în mai toate felurile de mâncare. Renumitul bucătar Anthony Bourdain mărtuiseşte, în cartea “Kitchen Confidential“, că în restaurantele sale se folosesc până la 9 kg de ceapă zilnic!

Citeşte mai multe pe feellikecooking.ro.