MENIU

Cele 5 secrete din avion pe care nimeni nu ți le spune

În aproape toate avioane există obiecte ferite de ochii pasagerilor, care sunt folosite de către membrii echipajului doar în caz de urgență majoră.

Cătușe

În cele mai multe cazuri, acestea sunt din plastic. Membrii echipajului de la bord pot să încătușeze pasagerii care amenință alți pasageri sau pe ei înșiși.

Compartimentul de odihnă

Este vorba despre o cameră separată în care însoțitorii de zbor se pot odihni în timpul zborurilor foarte lungi. Sunt dotate cu paturi de o persoană, separate de draperii.

Defibrilator

Existența lui nu este obligatorie, însă multe companii aeriene și-au dotat aeronavele cu așa ceva după ce în 2015, o femeie din Marea Britanie a întrat în stop cardio-respirator în timpul zborului și și-a pierdut viața. Un asptel de aparat ar fi putut s-o salveze.

Camere video

După atentatele din 11 septembrie, din SUA, mai multe companii aeriene au instalat camere de supraveghere în cabina piloților.

Oxigen suplimentar

Pe lângă măștile de oxigen care trebuie folosite dacă presiunea din avion scade, unele aeronave sunt dotate cu un cilindru de oxigen destinat pasagerilor care se confruntă cu dificultăți de respirație în timpul zborului, conform traveller.com.au.

Mai multe articole despre:
zbor avion piloţi oxigen avion secrete avion