MENIU

Cel mai simplu test care îţi arată dacă ai probleme cu tiroida. Îl poţi face acasă

<p>Primele semne că ai probleme cu tiroida. Mergeţi de urgenţă la medic!</p>

Glanda tiroidă are formă de fluture și este localizată în partea antero-laterală a gâtului. Rolul ei este să secrete hormonii care reglează metabolismul, iar pentru o bună funcționare, are nevoie de două minerale – iod și mangan.

Dacă funcțiile tiroidei sunt întrerupte, devine hiperactivă sau lentă. Statisticile arată că unul din 20 de oameni se confruntă cu o problemă a tiroidei, iar femeile sunt mai expuse decât bărbații.

Pentru a te asigura că tiroida funcționează bine, este necesar să mergi la medicul endocrinolog. Poți, însă, să facă și acasă un test care îți spune dacă ai suficient iod în organism pentru a menține o producție hormonală normală.

Cum îți dai seama că ai suficient iod?

Pentru a verifica dacă ai destul iod în organism, ai nevoie de tinctură de iod. Cu această soluție, desenează un pătrat pe partea interioară a mâinii. Nu trebuie să fie foarte mare, fiecare latură să aibă aproximativ 2 cm. Vei obține o pată maro, pe care trebuie să o urmărești timp de 24 de ore. Dacă dispare în această perioadă, înseamnă că ai nevoie de mai mult iod şi că trebuie să mergi la doctor.