MENIU

Cel mai modern aparat care vede bolile de ochi, la Spitalul CFR din Timișoara

Sursa foto: Captură video

Cel mai modern aparat de analize pentru românii care au probleme cu ochii a ajuns la Spitalul CFR din Timișoara. Medicii pot face acum o serie de investigații în doar câteva minute și pot pune un diagnostic mult mai ușor. În aproximativ zece minute, ochii bolnavilor sunt scanați în totalitate. 

Investigația ochilor durează cel mult 10 minute, timp în care pacientul urmărește un punct luminos din interiorul aparatului.

„Este similar ecografiei însă în locul ultrasunetelor utilizează unda luminoasă în infraroșu scanează structurile retinei și celelalte componente ale globului ocular. Această tehnică este non-invazivă, non-contact, nedureroasă, neiradiantă, nu necesită anestezie și ne ajută la stocarea imaginilor și acestea pot fi urmărite în timp. Este ideală pentru a stabili un diagnostic precoce”, a precizat Ileana Bosun, medic primar oftalmolog.

Aparatul este capabil să arate straturile retinei, într-o imagine 3D a ochiului și astfel se poate realiza o hartă în timp real care poate depista și predispoziții pentru anumite afecțiuni.

Medicii le recomandă românilor, în special persoanelor de peste 40 de ani, să meargă la un control de două ori pe an. 

Mai multe articole despre:
boli de ochi aparat boli ochi spital timisoara