MENIU

Cel mai mare secret al masonilor. Ce fac când nu îi vede nimeni

Francmasonii sunt unul dintre cele mai controversate grupări religioase din lume. Masonii au apărut acum multe secole, iar dacă afirmaţiile lor sunt reale, aceştia au o istorie mult mai îndelungată.

Secretele grupării au fost transmise din generaţie în generaţie, iată câteva dintre ele, noatate de ListVerse:

Masonii nu depun mărturie unul împotriva celuilalt

Masonilor le este interzis să depună mărturie împotriva unui membru al grupului. Deşi este considerată o ilegalitate, pentru ei este mult mai important să se protejeze unul pe celălalt. 

Au o strângere de mână secretă

Deşi unii membri neagă acest lucru în public, francmasonii au cel puţin o strângere de mână secretă. Există şi anumite fraze pe care aceştia le rostesc când se află în pericol de moarte, pentru ca ceilalţi membri să le ofere ajutorul.

Au anumite coduri secrete

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute trăsături despre masoni, dar percepţia generală este că ei ar avea o singură parolă. De fapt sunt mai multe coduri pentru diferite ocazii şi motive.  De exemplu, cuvântul ,,murder'' (crimă) a fost înlocuit cu ,,mor-bon-zi''. Cuvintele secrete sunt utilizate doar în cadrul ceremoniilor.

Ritualurile lor implică un ştreang

Ritualul de iniţiere, deşi este descris de masoni ca o ceremonie frumoasă, include şi un ştreang. Nu se ştie dacă acesta este sub forma unei ameninţări, a unei cerinţe de păstrare a tăcerii sau un semn al unui cordon ombilical.

Sursa: descopera.ro

Mai multe articole despre:
masoni secret secretele masonilor