MENIU

Cel mai mare regret al Doinei Aldea-Teodorovici. Imagini de arhivă emoţionante

Cel mai mare regret al Doinei Aldea-Teodorovici. Imagini de arhivă emoţionante

Puțină lume știe cu ce realități s-au confruntat soții Aldea-Tedorovici odată cu începerea turneelor pe ambele maluri ale Prutului. Cristi, unicul lor fiu, care era profund atașat de părinți, a fost nevoit să stea în grija bunicilor. Anume acesta a și fost cel mai mare regret al soților. Într-un interviu ce datează încă de pe când Cristi avea aproape 9 ani și jumătate, Doina povestește anume despre acest aspect dureros al vieții.

"Când avea Cristi vreo 4-5 ani, a început nebunia noastră cu turneele și probabil e cea mai mare crimă pe care o fac. Cristi este foarte muzical, are auz absolut – asta e crima lui Ion.

Când avea vreo 5 ani și jumătate, făcuse o isterie grozavă, pentru că iarăși plecam noaptea, iar el era foarte atașat de noi. Ne-a zis o replică, apoi a întors spatele și a plecat. Mi-a spus: dacă tot nu aveți timp să mă creșteți, de ce m-ați născut? Mi-a spus-o la 5 ani, suporta foarte greu plecările noastre. Și noi suferim foarte mult, dar asta e situația.

El rămâne în anturajul buneilor și eu sunt conștientă că mediul și educația pe care i le vor da buneii vor fi dintre cele mai favorabile, dar oricum are nevoie de părinți. Nu știu cum s-a întâmplat lucrul ăsta, dar societatea a tăiat poate cel mai esențial pilon – rolul pe care îl joacă femeia. Femeia este atât de ocupată acum, încât nu se poate ocupa de esențial: creșterea generației.

Îmi dau seama că se fac anumite jocuri politice, dar de ce anume noi am căzut în această mașinărie?!”, spune Doina Aldea-Teodorovici, în interviu, potrivit ea.md.

Mai multe articole despre:
Moldova Chişinău Doina Aldea-Teodorovici