MENIU

Cel mai mare beneficiu al râsului, conform oamenilor de știință care l-au studiat

Te-ai întrebat vreodată de ce râzi și ce se întâmplă în corpul tău în acel moment? Ei bine, o echipă de specialiști de la Business Insider a realizat un videoclip care îți va răspunde la întrebare și mai mult îți arată și ce reacții au loc în corpul tău atunci când râzi.

Să începem cu începutul. În primul rând cum știe creierul nostru când un lucru este amuzant? În acest sens, reporterul științific Tanya Lewis explică că totul se datorează locului frontal al creierului nostru, care este responsabil pentru reacțiile noastre emoționale.

Mai exact, partea stângă este responsabilă pentru interpretarea cuvintelor unor glume, în timp ce partea dreaptă determină dacă aceasta este o glumă amuzantă sau nu.

Ce se întâmplă în creierul tău atunci când râzi

În medie, oamenii au această reacție de râs în jur de 17 ori pe zi și, din câte știm, suntem singurele specii de pe planetă care râd. Unele primate arată semne de râs atunci când sunt bătute, dar oamenii de știință nu sunt siguri dacă este asemănător cu râsul uman.

Iar în acest proces, un rol foarte important joacă și sistemul limbic din centru creierului (cu rol major în memorie, emoţii, și în elaborarea comportamentelor), care conține amigdala și hipocambul, și care este declanșat atunci când vedem sau auzim ceva amuzant.

Această activitate stimulează în cele din urmă regiunea motorie a creierului să devină activă, ceea ce produce reacția fizică a râsului și expulzarea vocală a sunetului.

În plus, râsul are beneficii pentru sănătatea vaselor de sânge și se pare că reduce șansele unui atac de cord, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Maryland din Statele Unite. Mai mult, râsul crește ritmul cardiac și produce anumiți anticorpi care întăresc semnificativ sistemul imunitar.

Sursă

Mai multe articole despre:
fericire râs beneficii