MENIU

Cel mai ciudat studiu a comparat dependența de telefon cu cea de droguri

Specialiștii avertizează că dependența de telefon a copiilor este un adevărat viciu care se va accentua cu fiecare an care trace. Mai mult, aceștia spun că dependența de telefon este similară cu dependența de droguri.

Un terapeut specializat în dependență a comparat accesul la smartphone al unui copil cu "oferirea unui gram de cocaină". „Practic, îi cultivi un viciu de care nu se va mai putea desprinde prea curând", a declarat Mandy Saligari, psiholog.

Mandy Saligari este expertă în domeniul psihologiei și al manifestărilor de dependență date de droguri, iar experiența sa vastă demonstrează acest lucru. Însă, în ultimii ani Mandy și-a îndreptat cercetăriile asupra efectelor negative pe care le au gadgeturilor asupra copiilor. Iar rezultatele studiilor efectuate de ea, au arătat că Snapchat-ul sau Instagram-ul sunt la fel de periculoase pentru cei mici, precum drogurile sau alcoolul.

În acest sens, specialistu avertizează că viciul celor mici față de smartphon ar trebui tratat până nu e prea târziu. Însă, în ciuda efortului său, Mandy spune că mulți părinți neglijează factorul vicios din spatele timpului petrecut cu ochii în ecran de către cei mici.

„Întotdeauna le spun oamenilor, când îi dai copilului tău o tabletă sau un telefon, le dai de fapt o sticlă de vin sau un gram de cocaină.", a menționat psihologul. „Chiar îi vei lăsa să le consume pe toate în spatele ușilor închise? De ce acordăm atât de puțină atenție acestor lucruri, comparativ cu droguri și alcool, când activează aceleași centre din creier?", a declarat Mandy Saligari.

Poate că o să crezi că expertul exagerează și că în realitate lucrurile nu sunt așa de grave, dar, din păcate, ceea ce spune este adevărat. Drept dovadă există deja mai multe clinici de dezintoxicare pentru dependența smartphone și rețele sociale la care au ajuns tineri între 12 și 15 ani, care au realizat că au o problemă ce trebuie tratată.

Sursa

Mai multe articole despre:
cocaină copii telefon