MENIU

Află care este cel mai bun remediu pentru anemie

Anemia de primăvară este caracterizată prin apariția senzației de oboseală, de epuizare, însă urzica este cel mai bun remediu al naturii și asta mai ales pentru că ajută la creșterea capacității sângelui de a absorbi fierul. 

Această plantă are în compoziția sa cantități importante de potasiu, fier și magneziu, fiind, așadar, un remineralizant excelent. De asemenea, este un excelent reglator al reacțiilor sistemului imunitar, fiind recomandată mai ales în bolile autoimune.

Potrivit clicksanatate.ro, poți consuma urzici sub formă de ceai. La un litru de apă fiartă adaugi două linguri de plantă uscată și să lași la infuzat 10 minute. Bea ceaiul pe parcursul întregii zile timp de o lună. Astfel, vei ajuta organismul să elimine mai multe toxine și metabolismul să funcționeze mult mai bine.

Salata de urzici este recomandată în anemie, tulburări de coagulare, boli ale sângelui. Pentru a o prepara ai nevoie de două mâini de frunze și tulpini fragede de urzici. Le cureți, le speli bine, le toci și le frămânți cu puțină sare, purtând o mănușă de cauciuc. Adaugă puțin suc de lămâie și ulei de măsline. Vei vedea cum pișcătura dispare și vei obține o salată delicioasă și sănătoasă.

Nu ține această cură mai mult de 2 săptămâni, nici dacă faci parte din categoria persoanelor care se confruntă cu tromboze, dacă ești însărcinată, eventual aflat sub medicație, deoarece un conținut ridicat de vitamina K oferit de acestă plantă va determina creșterea vitezei de coagulare.