MENIU

Cel mai bun desert de post, simplu și delicios, care nici măcar nu necesită coacere

Cel mai bun desert de post, simplu și delicios

Pe durata postului, o perioadă caracterizată de restricții alimentare și abstinență, poate fi dificil să găsești opțiuni de deserturi sănătoase și ușor de preparat. Cu toate acestea, există o prăjitură care este extrem de simplu de făcut și este potrivită pentru perioada de post. Această prăjitură nu necesită coacere și are un gust delicios, fiind o variantă sănătoasă și ușoară pentru a satisface pofta de dulce în timpul postului.

Această prăjitură este extrem de simplu de făcut. Este sănătoasă și nu conține multe calorii, are un gust foarte bun și nici nu necesită coacere.

Ingredientele sunt simple, la îndemână, deloc costisitoare. Cu toate acestea, dacă știi cum să le îmbini, vei obline maximum de rezultat.

Ingrediente:

– 1,8-2 kg mere
– 350 g biscuiți populari (40 bucati)
– 350 g zahăr
– 4 plicuri budincă de vanilie
– 650 ml apă
– 150 g stafide
– o sticluta esență de rom
– 1/2 lingurita scorțișoară
– un praf de sare

Furia unei mame vegane: A cerut „daune emoționale” bonei pentru că i-a hrănit copiii cu pui

Mod de preparare:

Mai întâi punem stafidele la înmuiat în rom, iar merele curățate le tăiem în cubulețe mici.

Într-o cratiță, punem 500 ml apă cu zahărul la fiert. Când s-a topit zahărul adăugam merele pe care le lăsăm doar să se înmoaie fără să se zdrobească.

Dizolvăm cele 4 plicuri de budincă în cei 150 ml de apă rămași și le adaugăm peste mere, lăsând să mai fiarbă câteva minute (2-3), amestecând continuu.

Când este gata, adăugăm stafidele, un praf de sare și scorțișoară. Așezăm un rând de biscuiți într-un vas dreptunghiular, apoi un strat din crema de mere fierbinte. Procedăm în continuare în același mod.

În final trebuie să avem trei straturi de biscuiți și tei de mere, ultimul de deasupra fiind de mere.

Se lasă la răcit, apoi o vom pune la frigider 2-3 ore, timp în care biscuiții se vor înmuia și vom putea tăia prăjitura. 

O somitate în domeniul oncologic aruncă bomba: Cancerul prințesei Kate ar putea fi cauzat de vaccinurile ARNm COVID-19 pe care le-a făcut în 2021

Mai multe articole despre:
desert desert de post ingrediente prajitura biscuiti