MENIU

Cei mai rentabili angajaţi din România. La fiecare 100 de euro investiți în ei, produc 130

<p>Dob&acirc;nzi pentru sumele reținute de stat</p>

Angajaţii din sectorul serviciilor financiare au fost mai cei rentabili din România, anul trecut, potrivit ediţiei 2014 a studiului PwC Saratoga Romania, informează Economica.net.  

Angajaţii din sectorul farmaceutic, din bunurile de larg consum şi din domeniul produselor industriale au urmat, în această succesiune, în clasamentul celor mai rentabili angajaţi din 2014.

Rentabilitatea angajaţilor în România (exprimată prin numărul de unităţi monetare generate de fiecare angajat pentru fiecare unitate monetară investită în remuneraţia sa) este de 1.30, potrivit studiului PwC Saratoga 2014.

Rentabilitatea angajaţilor în România - în creştere cu 4% faţă de anul 2013 şi cu 16% mai mare decât media europeană.

Studiul PwC Saratoga Romania 2014 conţine date exhaustive referitoare la indicatori de eficienţă ai capitalului uman, pe baza datelor colectate de la 80 de companii participante din cinci ramuri economice (industria farmaceutică, industria bunurilor de larg consum, produse industriale, retail şi servicii financiare).

Rentabilitatea angajaţilor din sectorul financiar a urcat la 1.97 în 2014, de la 0.92 în 2013.
Acesta este singurul sector de activitate (dintre cele incluse în studiu de autori) care a avut angajaţi mai rentabili decât în 2013.

Mai multe articole despre:
angajaţi