MENIU

Cei doi directori ai Universităţii de Medicină reţinuţi pentru luare de mită, trimişi în judecată

<p>Dan Pahoni şi Corina Angheluţă, directori ai UMF, au fost trimişi &icirc;n judecată.</p>

Procurorii Parchetului instanţei supreme au decis trimiterea în judecată a directorului administrativ al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti, Dan Pahoni, şi directorul tehnic, Corin Angheluţă, fiind cercetaţi pentru luare de mită.

Dan Pahoni, directorul administrativ al UMF, este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese, iar Corina Angheluţă, directorul tehnic, este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. Cei doi au fost trimişi în judecată alături de administratorii a două firme, Elena Bărbulete şi Cristian Dumitroiu, cercetaţi pentru dare de mită.

În comunicatul procurorilor se arată că Dan Pahoni şi Corina Antoaneta Angheluţă au atribuit contracte de achiziţie publică către societăţi comerciale deţinute sau controlate de oameni de afaceri aflaţi în cercul lor relaţional.

Anchetatorii arată că pentru atribuirea acestor contracte, Pahoni şi Angheluţă au cerut şi primit de la administratorii firmelor beneficiare diferite sume de bani, sub forma de mită. De asemenea, aceştia au dispus divizarea achiziţiilor publice în mai multe contracte distincte, astfel încât să se încadreze în limitele valorice impuse de OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, iar contractele sa fie redirecţionate către firmele vizate.

”Pentru acelaşi tip de activitate, respectiv reabilitarea unor imobile aflate în patrimoniul UMF şi aproximativ în aceeaşi perioadă de timp, decembrie 2014 - martie 2015, au fost încheiate mai multe contracte cu societăţile deţinute sau controlate de Elena Bărbulete şi Cristian Dumitroiu, oameni de afaceri aflaţi în cercul lor relaţional. Astfel, Elena Bărbulete şi Cristian Dumitroiu, în calitate de reprezentanţi a două societăţi comerciale care au derulat cu UMF contracte de prestări servicii, au oferit celor doi inculpaţi importante sume de bani, în schimbul atribuirii de contracte în regim preferenţial”, mai scriu procurorii în rechizitoriu, potrivit Mediafax.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Bucureşti.

Dan Pahoni şi Corina Angheluţă au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 24 martie, fiind acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu. Ulterior, pentru ce doi s-a dispus măsura arestului la domiciliu.