MENIU

Cei 4 inculpați din mega-dosarul mitei de la Otopeni au primit AREST PREVENTIV pentru 15 zile! Decizia este definitivă

Instanță de judecată - imagine cu notă sugestivă

Mega-dosarul șpăgilor de 20 de milioane de euro de la Aeroportul Otopeni ia o nouă turnură! Instanța de judecată a decis, joi, arestarea preventivă pentru 15 zile a celor patru persoane inculpate în acest dosar. Printre cei arestați se numără și Cătălin Lăscuț, supranumit "regele duty-free-urilor", dar și Ivan George Alexandru, director comercial al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB). În plus, inculpații vor trbui să plătească și cheltuielile de judecată, a mai decis Curtea de Apel București.

"În baza art. 425 alin. 7 pct.2 lit. a C.p.p.n rap. la art. 204 C.p.p.. admite contestația formulată de către Parchetul de pe langa Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție.

Desființează în parte încheierea pronunțată de către judecatorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București - Secția I Penală în dosar nr. 9800/3/2023, la data de 29.03.2023 și rejudecând pe fond, dispune: în baza art. 226 C.p.p.. admite propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lânga iCCJ - DNA în dosar nr. 259/P/2022.
În baza art. 223 alin. 2 C.p.p.. dispune arestare preventivă a inculpaților Bălan CRISTIAN DUMITRU, IVAN GEORGE ALEXANDRU, Lăscuț Cătălin și Tănăsescu RADU LAURENTIU, pe o durată de 15 zile, de la 13.04.2023 la 27.04.2023, inclusiv.

Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă.

În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia.
II. În baza art. 425\" alin. 7 pet. 1 lit. b Cp.p. rap. la art. 204 C.p.p., respinge ca neîntemeiate contestațiile formulate de către contestatorii - inculpați Bălan CRISTIAN DUMITRU, Lăscuț Cătălin și Tănăsescu  RADU LAURENTIU, împotriva încheierii menționate mai sus.

În baza art. 275 alin. 2, alin. 4 C.p.p., obligă pe fiecare contestator-inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în valoare de câte 200 lei.
III. În baza art. 425\" alin. 3 C.p.p. rap. la art. 415 C.p.p., a act de retragerea contestației formulate de către contestatorul-inculpat IVAN GEORGE ALEXANDRU.

În baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă contestatorul-inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în valoare de 100 lei", se arată în minuta instanței. 

Decizia este definitivă.

Dosarul vizează contractele încheiate de Compania Națională Aeroporturi București, din subordinea Ministerului Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, cu firme care gestionează spațiile comerciale din aeroport, unde de curând a fost deschisă și o sală de jocuri.

Potrivit procurorilor DNA, George Alexandru Ivan ar fi cerut o mită de 22,4 milioane de euro pentru prelungirea pe diverse perioade de timp a unor contracte pentru exploatarea spațiilor comerciale din interiorul aeroportului Otopeni.

Reamintim că la finalul lunii martie au avut loc percheziții la sediul aeroportului pentru licitații de spații comerciale. DNA a deschis o anchetă în acest sens.

Fostul director al CNAB și alte 3 persoane, reținute de DNA în urma perchezițiilor de la Aeroportul Otopeni: luare de mită și trafic de influență - SCHEMA INFRACȚIONALITĂȚII. Cât mai tace Grindeanu?

Mai multe articole despre:
otopeni dosar otopeni mita arestari