MENIU

Ceasurile Android Wear nu vor rula aplicaţii

Deşi interesul partenerilor pentru Android Wear este incredibil, dezvoltatorii de aplicaţii nu prea au de ce să se bucure, scrie playtech.ro.

Din momentul în care am început să discutăm pentru prima oara de ceasuri inteligente, acestea au fost clasificate ca dispozitive capabile să afişeze notificări. Mai mult decât atât, aproape întreaga lor funcţionalitate era legată de un smartphone sau o tabletă. Aceasta este realitatea şi se pare că nu se va schimba prea curând.

Android Wear a fost anunţat cu surle şi trâmbiţe în urmă cu câteva săptămâni. Tot atunci, mai multe companii au anunţat că lucrează cu Google pentru a-şi lansa propriile smartwatch-uri. LG şi Motorola au şi arătat propriile modele ce urmează să apară pe piaţă în următoarele luni. Pentru ca la momentul lansării aparetelor să existe deja câteva aplicaţii disponibile, gigantul din Mountain View, în cadrul aceluiaşi eveniment, a făcut public un SDK dedicat dezvoltatorilor.

Încercând să ajute un pic dezvoltatorii să-şi formeze o viziune legată de modul în care să înceapă să lucreze la conţinut pentru Android Wear, Sagar Seth de la Google a publicat câteva sfaturi. Astfel aflăm că este recomandată folosirea imaginilor panoramice şi că notificările cu imagini de fundal sunt perfecte pentru interacţiunea cu Goole Now şi comenzile vocale la care poate răspunde un astfel de smartwatch.