MENIU

Ceaiul care te poate îmbolnăvi grav. Ai mare grijă!

Ceaiul care te poate îmbolnăvi grav. Ai mare grijă! 

Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi calde, pentru unii fiind delicatesă, pentru alţii, înlocuitorul perfect al cafelei în exces. Deși este, de cele mai multe ori, sănătos și recomandat chiar și în tratarea unor afecțiuni, ceaiul trebuie selectat cu mare atenție, pentru că poate avea efecte devastatoare asupra organismului.

Un produs pe bază de plante, "natural", pare ideal pentru sănătate, dar ceaiurile verzi pentru slăbit, care conţin diferite pesticide şi substanţe nocive ascunse, pot provoca leziuni ale ficatului – organul care are un rol extrem de important în digestia alimentelor.

Bolile de ficat cauzate de suplimente dietetice pe bază de plante au devenit tot mai frecvente  în ultimul deceniu, potrivit Colegiului American de Gastroenterologie.

Deşi încă rare, cazurile de leziuni hepatice declanşate de ceaiurile de slăbit au crescut în ultimii ani de la 7% în 2004, la 20% în 2013, potrivit unui raport din iulie 2015 din World Journal of Hepatology.

Unul dintre rolurile majore ale ficatului este de a acţiona ca un filtru pentru toxine, spune Dina Halegoua-De Marzio, profesor asistent de gastroenterologie şi director al Centrului pentru Ficatul Gras din cadrul Universităţii Thomas Jefferson din Philadelphia.

Mai multe despre acest subiect puteţi citi AICI.

Mai multe articole despre:
ceai hepatită ceai verde