MENIU

Beneficii uimitoare ale ceaiului din semințe de mac. Vindecă trei boli grave

Ceai seminte mac

Ceai seminţe mac. Nu este cunoscut de multă lume, însă are câteva beneficii uimitoare pentru sănătate. Iată cum să prepari ceaiul din semințe de mac pentru a ameliora simptomele câtorva afecțiuni.

Ceai seminţe mac. Seminţele de mac conţin acizi graşi Omega-6 şi fosfor, substanţe care ajută la o mai bună absorbţie a calciului în oase. Astfel, sunt utile atât în prevenţia, cât şi pentru reducerea simptomelor osteoporozei.

Poţi face o cură cu infuzie din seminţe de mac, timp de 14 zile. Peste 10 g de seminţe torni o cană cu apă clocotită şi laşi să infuzeze, 10 minute. Când se răceşte, strecori. Iei câte o lingură de ceai din seminte de mac, de 2-3 ori pe zi, după masă.

Ceai seminţe mac. De asemenea, petalele uscate ale macului de câmp sunt un remediu excelent contra bronşitei. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de petale uscate, peste care se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute.

Se bea pe parcursul unei zile. Infuzia este de ajutor şi în ameliorarea simptomelor gripei, precum febra, cefaleea, oboseala, durerile articulare.

Ceai seminţe mac. Nu în ultimul rând, ceaiul din semințe de mac ajută la o bună odihnă în timpul nopții, fiind un aliat împotriv insomniilor.  

Sursa