MENIU

Cea mai scumpă benzinărie din lume. E într-un loc unde petrolul dă pe dinafară

Benzinărie

Pentagonul american a construit în Afganistan o staţie de benzină cu o sumă astronomică: 43 de milioane de dolari. Nimeni nu poate explica de ce a costat atât de mult.

Plătitorii de taxe din SUA sunt revoltaţi de costul exorbitant al construcţiei acestei staţii de combustibili din Afghanistan, cu 42,5 mil. dolari mai mult decât ar fi trebuit, potrivit ABC News.

Potrivit jurnaliştilor, care citează un raport SIGAR (Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction), Departamentul Apărării american nu poate oferi niciun el de informaţii cu privire la cauzele care au dus la plata unei sume atât de mari.

Staţia de combustibili este amplasată în oraşul afgan Sheberghan şi face parte dintr-un proiect mai amplu, Downstream Gas Utilization Project menit să utilizeze resursele naturale bogate ale ţării asiatice, fără să mai apeleze la importuri. 

SIGAR a descoperit că în ţările vecine, în Pakistan de exemplu, costul total pentru un proiect similar a fost de 500.000 dolari.

"Chiar dacă luăm în considerare costuri de securitate asociate construcţiei şi operării acestei staţii, nivelul de 43 mil. dolari este totuşi extrem şi inexlicabil", se arată în raport.

Mai multe articole despre:
Afganistan Pentagon benzină motorină benzinărie