MENIU

Cea mai nebună săptămână pe burse. A început cu "Lunea neagră", s-a terminat pe roz

<p>Efecte adverse</p>

Bursa din Shanghai a recuperat o parte din pierderile colosale înregistrate în "Lunea neagră" și în următoarele două zile: bilanțul celei mai nebune săptămâni s-a concretizat într-o scădere cu 8 procente pentru bursa chinezească.

Bursa din Shanghai a urcat vineri cu 4,8%, în timp ce a doua piață financiară a Chinei, Shenzhen Composite a crescut cu 5,4%, dar a pierdut mai mult per total - minus 9,4% față de vinerea trecută, potrivit BBC Business.

Și alte piețe din Asia au continuat revenirea în forță vineri, 28 august, stimulate de veștile bune din SUA. Indicele Nikkei din Japonia a urcat cu 3%, însă bursa din Hong Kong a pierdut 1%.

Bursa din Londra, mai precis indicele FTSE 100, a revenit pe minus vineri, după ce miercuri și joi a crescut puternic. Și Bursa de la București a coborât pe roșu vineri, indicele BET fiind în scădere cu 0,32% la ora 14, iar BET-Fi pierzând 2,1%.

Acţiunile marilor companii europene au început tranzacţiile de joi în creştere puternică, pe fondul redresării burselor din Asia şi Statele Unite, investitorii părând să înţeleagă noile măsuri de stimulare adoptate miercuri de banca centrală chineză, relatează MarketWatch.

Indicele Stoxx Europe 600 este în urcare cu 2,7%, toate componentele industriale ale acestuia având o evoluţie pozitivă.

La Frankfurt, indicele DAX 30 este în creştere cu 3%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,7%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 2,3%.

Bursa de la București a început ziua pe plus: indicele BET se afla în urcare cu 1,74% la ora 11,45, iar BetPlus creștea cu 1,68%.

Mai multe articole despre:
burse bursă pieţe financiare lunea neagra