MENIU

Cea mai mare fabrică de cabluri din Europa se va deschide la Slatina

Investiție de 30 mil. euro la Slatina

O companie specializată în producerea cablurilor de fibră optică face cea mai mare investiţie italiană din România. Gigantul Prysmian Group va investi la Slatina 30 de milioane euro, în cea mai mare fabrică din Europa care va produce astfel de cabluri. Compania analizează şi posiblitatea construirii unei conexiuni sumbarine de fibră optică între România şi Turcia. Anunţurile au fost făcute în cadrul unui eveniment organizat la ambasada Italiei din Bucureşti.

"România este una dintre cele mai bune ţări în ceea ce priveşte locaţia, educaţia, structura populaţiei, motiv pentru care are potenţialul de a deveni centrul nostru în ceea ce priveşte Europa de Est, dacă nu şi întreaga Europă. Acesta este motivul pentru care am investit în Slatina. Slatina va fi cea mai mare fabrică producătoare de fibră optică din întreaga Europă.", spune Valerio Battista, CEO Prysmian Group

"Cred că este un pas extrem de serios pe care Prysmian îl face în a pune Slatina şi România pe harta lumii în ceea ce priveşte dezvoltarea acestui tip de produs. Este o onoare pentru mine, în calitatea de Ministru al Finanţelor, să pot intra într-o colaborare cu firma Prysmian, care a aplicat la un proiect prin care va crea printr-o schemă de ajutor de stat peste 300 de locuri de muncă undeva în România, cu atât mai bine cu cât aceste locuri sunt într-o zonă nu foarte dezvoltată, cum este sudul României.", spune Darius Vâlcov, Ministrul Finanţelor Publice.

Grupul Prysmian deţine în România şi în restul Europei răsăritene cinci unităţi de producţie, cu 1.400 de salariaţi. La eveniment a fost prezent şi ambasadorul Italiei la Bucureşti, care a vorbit despre importanţa investiţiilor italiene în ţara noastră.

"Ţara noastră este pe primul loc în ceea ce priveşte investiţiile străine în România. Aproape 40 de mii de companii italiene sunt înregistrate în România. Volumul comerţului se ridică la valoarea de 12 miliarde de euro pe an. Doar în cursul anului trecut, peste 1.600 de noi companii italiene au intrat pe piaţa din România. Acest lucru este foarte important, pentru că arată faptul că investitorii italieni cred în această ţară.", spune DIEGO BRASIOLI, ambasadorul Italiei la Bucureşt.

Mai multe articole despre:
fabrică cabluri grupul Prysmian