MENIU

Cea mai mare cauţiune din istoria DNA, contestată la Curtea Supremă

Ionut Costea

Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană şi fost director EximBank, contestă cauțiunea de un milion și jumatate de euro. Demersul este făcut la Instanța Supremă, unde fostul bancher s-a plâns că acuzațiile DNA la adresa lui sunt nefondate, transmite Realitatea TV.

Ionuţ Costea este cercetat în același dosar cu Sebastian Vlădescu și Cristi Boureanu, în care se investighează șpăgi de 20 de milioane de euro pentru reabilirarea tronsonului de cale ferată București Constanța.

Fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu urma să plătească 1 milion de euro cauţiune în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, se precizează într-un comunicat al DNA. Vlădescu ar fi primit cel puţin 1 milion de euro ca să se implice în reabilitarea căii ferate Bucureşti - Constanţa.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Sebastian Vlădescu care, la data unora dintre fapte, a deținut funcția de ministru al Finanțelor Publice, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (două infracțiuni) şi trafic de influență în formă continuată.

Potrivit comunicatului DNA, față de inculpatul Vlădescu Sebastian a fost fixată o cauțiune în valoare de 1.000.000 euro (echivalent în lei) "care va fi depusă la o unitate bancară și consemnată pe numele său la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea aceleiași unități de Parchet".

Cele patru persoane puse sub acuzare în dosarul lui Sebastian Vlădescu, pentru pretinse fapte de corupție, trebuie să aducă statului 3, 2 milioane de euro, proveniți din cauțiunile stabilite de către anchetatorii DNA pe numele acestora.

Pe lângă Sebastian Vlădescu şi Ionuț Costea, o altă persoană mai are de scos din buzunar 1 milion de euro, Mihaela Mititelu, persoana apropiată de conducerea Compania Națională Căile Ferate Române (CN CFR) şi acuzată de trafic de influență și complicitate la luare de mită.

În cursul săptămânii trecute, fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu, a fost pus oficial sub acuzare de DNA. Vlădescu este cercetat pentru două infracţiuni de luare de mită şi procurorii au decis să îl cerceteze şi pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Mai multe articole despre:
cauţiune Ionuţ Costea