MENIU

Cea mai populară legumă din casa ta e un adevărat medicament! Sigur nu știai asta

15 alimente pe care le poţi mânca oricând şi în orice cantitate, fără să te îngraşi

Organismul uman se poate bucura de adevăratele efecte ale unui simplu... cartof. Cea mai populară legumă din bucătăria românilor poate face minuni în afecțiuni precum: abcesul dentar, afecțiuni ale ficatului, diabet, ulcer etc. În plus, acesta îți sporește imunitatea în sezonul rece.

Cartoful este extrem de versatil și se poate transforma cu ușurință într-un fel delicios de mâncare. Mai mult decât atât, avantajul este că se găsește ușor pe tot parcusul anului și poate fi combinat cu foarte multe alimente.

Dacă diabetul îți dă bătăi de cap atunci poți apela la gustosul cartof, ce este indicat a se consuma copt fie în cenușă fie la cuptor. În felul acesta nu își va pierde calitățile sale nutritive și ajută la reducerea glicemiei din sânge, contribuind în același timp la eliminarea acidului uric din organism. Dacă alegi să consumi în fiecare zi cartofi copți sau fierți vei contribui substanțial la alcalinizarea urinei, și la optimizarea acțiunii antibioticelor naturale mai ales ale celor ce tratează cistita.

De asemenea, este de un real folos în combaterea ulcerului, datorită efectului său cicatrizant. Poți să îl consumi fie sub formă de supă cremă, fie fiert sau copt, fiind util și în afecțiuni precum crampele stomacale.

Potrivit click.ro, cartofii de culoare roșie sau galben intens sunt extrem de buni pentru a-ți spori imunitatea în ezonul rece. Tot ce trebuie să faci este să consumi pe zi un astfel de cartof, fiert în coajă timp de o lună și sistemul tău imunitar, respirator și urinar vor fi mai puternice ca niciodată, ținând astfel la distanță virozele și bolile de sezon.