MENIU

Cea mai bună dietă pe care o poţi ţine înainte de nuntă

Dacă te pregătești pentru nuntă, atunci și organismul tău trebuie pregătit. Cel mai probabil este să te identifici cu tipul viitoarei mirese care vrea să mai și dea câteva kilograme jos, dar să se alimenteze sănătos, așadar cea mai indicată soluție este dieta de detoxifiere. Va trebui, însă, să îți acorzi destul timp (trebuie să o începi cu o lună înaintea nunții) și să fii atât de strictă pe cât prevede programul.

Ziua 1 și ziua 2

Se consumă: fructe și legume câte vrei, carne de pește sau de pui (fiartă sau la grătar), un ou, o singură ceașcă de cafea neîndulcită (dar poți adaugă lapte), lapte, brânză, iaurt, cât mai multă apă (orice alt lichid este interzis).

Este interzis consumul de: zahăr, cartofi, orez, orice aliment care conține zahăr, pâine, făină, orice produs de patiserie sau fastfood, alimentele prăjite sau călite.

Ziua 3 și ziua 4

De acum vei începe să renunți încet, încet și la alte tipuri de alimente.

În aceste două zile va trebui să renunți și la ulei, unt, margarină, fructe oleaginoase (caju, alune, nuci). Carnea și legumele trebuie preparate la grătar sau fierte sau, în cazul legumelor, pot fi consumate în salate, însă fără niciun strop de ulei.

Consumă în continuare doar apă - cât mai multă (minimum 2 litri pe zi).

Ziua 5 şi ziua 6

Se păstrează regulile, însă va trebui să renunţi şi la ouă (definitiv) şi la carnea de orice fel. 
Ziua 7 şi ziua 8

În continuare aceleaşi reguli, însă acum va trebui să renunţi şi la lactate (da, şi la cele dietetice).

Ziua 9 şi ziua 10

Va trebui să renunţi şi la fructe. Practic, meniul tău va fi format din legume: crude, fierte sau coapte. Sunt permise supele şi poţi asocia legume crude la supe (ardei iute, ceapă). 
Aminteşte-ţi, însă, că orezul, paştele făinoase, cartoful şi uleiul sunt interzise, deci nu le poţi folosi că ingrediente pentru supă ta.

Zilele 11, 12 şi 13

În aceste trei zile vei consumă doar legume crude, condimente cu verdeaţă crudă. Folosirea oţetului este interzisă, dar pentru salate poţi consumă maximum 2 linguri de ulei extravirgin.

Această faza este apogeul dietei, momentul unde ţi se schimbă metabolismul şi unde scapi de eventualele alergii.

Următoarele zile

Din acest moment, vom începe să adăugăm alimente pe lista celor permise, exact în aceeaşi oridine în care au fost scoase din meniul tău.