MENIU

Ce vindeci cu usturoi

Usturoiul este eficient pentru tratarea răcelilor şi a infecţiilor, însă trebuie să ştii cum să îl consumi. Când îl găteşti, îşi pierde din proprietăţile antibiotice, iar dacă vrei să îl iei crud, trebuie să îl amesteci cu alte ingrediente, pentru că în mediu acid devine mai slab.

Alicina este cel mai puternic compus din usturoi, deoarece îşi schimbă frecvent compoziţia şi este foarte greu pentru bacterii, viruşi şi alţi microbi să o învingă, potrivit gwens-nest.com. Această substanţă nu este foarte blândă cu stomacul, însă poate fi absorbită prin piele.

Cum să foloseşti usturoiul

Dacă vrei să fie eficient, tratamentul cu usturoi trebuie aplicat la primul semn de boală, de cât mai multe ori. O infecţie evoluează rapid, de aceea este bine să intervii cât mai repede. Astfel, compuşii săi vor lupta cu infecţia în sânge şi vor întări sistemul imunitar, scrie presagalaţi.ro.

Înainte să foloseşti usturoiul, trebuie să îl pisezi bine. Pe un şerveţel, pune câteva picături de ulei, taie doi-trei căţei de usturoi, înveleşte-i în şerveţel şi pisează-i. Pune, apoi, pe gât sau pe piept şerveţelul în care ai usturoiul pisat, pentru că astfel antibioticul va ajunge mai repede în vasele de sânge şi ganglionii limfatici. Ţine compresa pe zona respectivă pentru câteva minute sau cât de mult suporţi mirosul. Dacă pielea începe să se irite, mută antibioticul în altă zonă şi şterge-te bine.

Dacă tuşeşti, poţi prepara un sirop de tuse natural. Ai nevoie de jumătate de cană de miere de albine, jumătate de lămâie, doi căţei de usturoi şi un pic de ghimbir. Pune mierea într-un borcan, stoarce lămâia, apoi pisează usturoiul şi adaugă-l cu celelalte ingrediente şi ghimbirul. Păstrează siropul obţinut la frigider şi ia câte o lingură de trei-patru ori pe zi.