MENIU

Ce trebuie să conţină pacheţelul pentru la şcoală al copilului tău?

<p>Ce trebuie să conţină pacheţelul pentru la şcoală al copilului tău?</p>

Pentru a te asigura ca, la şcoală, copilul mănâncă şcoală alimente sănătoase care îl ajută să crească şi să aibă energie, ar fi indicat să îi pregăteşte tu pacheţelul de acasă.

Pacheţelul de acasă este o bună metodă de a ne asigura că cel mic are parte de alimente sănătoase atent alese şi la şcoală. Nutriţioniştii recomandă însă să facem aceste pachete împreună cu copilul, pentru a alege alimentele preferate de cel mic.

Aşadar, ce ar trebui să conţină acest pacheţel, astfel încât să fie sănătos pentru cel mic şi mai ales să fie consumat cu plăcere de copil?

Nutriţioniştii spun că din pacheţel nu poate lipsi un fruct proaspăt. De asemenea, pachetul poate să conţină un senvici cu pâine integrală şi o bucată de brânză şi legume, dar şi o mână de seminţe neprăjite.

Specialişti mai afirmă că putem să punem în pachet şi legume proaspete.

Mărimea pacheţelului trebuie să depindă de programul copilului. Dacă acesta termină cursurile la ora 12:00, atunci senviciul e de preferat să fie mai micuţ şi să nu fie însoţit de un fruct sau de seminţe.

Dacă însă copilul are de stat mai mult la şcoală, iar programul său se prelungeşte după prânz pachetul trebuie să înlocuiască o masă principală şi trebuie să conţină un senvici mai mare, legume proaspete şi eventual un fruct.

„E crucial să vorbim cu copilul înainte de a face pachetul şi să-l întrebăm ce şi-ar dori să mănânce la şcoală. Degeaba îi punem ceva în pachet ce considerăm sănătos, dacă nu îi place, pentru că nu îl va consuma”, explică doctorul Mădălina Indrie, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice şi specialist în obezitate, conform Adevarul.ro. De asemenea, nutriţionistul nu recomandă dulciurile în pachetele pentru şcoală nici măcar pe cele făcute în casă.

Acesta mai spune că la copii funcţionează foarte bine imitaţia, astfel că dacă 2-3 colegi merg cu un pachet sănătos la şcoală, vor fi şi ei mai tentaţi să ceară acasă aşa ceva.

Mai multe articole despre:
copil alimente sănătoase pachetel scoala