MENIU

Ce te poate ucide RAPID. Ai mai grijă

Potrivit unor studii recente, singurătatea a devenit o problemă de sănătate publică și poate crește riscul decesului mai mult decât obezitatea.  

Un studiu efectuat în SUA, având la bază 218 cercetări legate de efectul singurătății asupra stării de sănătate, a ajuns la concluzia că persoanele care nu sunt implicate în relații sociale sunt cu 50% mai expuse riscului unui deces prematur decât acelea care au o viață socială activă. Același studiu a arătat că izolarea poate determina o creștere a riscului de a deceda prematur cu 50% mai mare, în timp ce obezitatea îl poate crește cu 30%.

Alt studiu american a demonstrat că singurătatea poate să dăuneze sistemului imunitar, să afecteze calitatea somnului și să favorizeze apariția Alzheimerului. Rezultatele finale ale acestei cercetări arată că persoanele singure vor avea un declin cognitiv mai ridicat și manifestări ale depresiei mai severe decât acelea ce sunt implicate în relațiile sociale.

Statisticile din Marea Britanie demonstrează că aceasta este „cea mai singuratică țară din Europa": aproximativ 3/4 dintre vârstnici recunosc faptul că nu au cu vine să discute despre ceea ce simt și 50% dintre adulți spun că se simt adesea singuri.

Mai multe articole despre:
singurătate ucide