MENIU

Ce spune Alexandru Rafila despre colegii negaționiști din PSD

Alexandru Rafila Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Medicul Alexandru Rafila spune că nu crede că cei mai mulți negaționiști ai coronavirusului sunt în PSD și susține că cei care nu vor să poarte mască nu au avut, poate ,parte de explicații potrivite.

 

„Nu știu dacă cele mai multe voci (care neagă existența coronavirusului - n.red.) sunt in PSD. Public am trimis niște mesaje, cred ca si conducerea partidului a inteles aceste mesaje. Nu știu dacă sunt mai mulți în PSD decat in alte partide, cred ca sunt mai vizibili, au fost mai vocali sau au fost facuti mai vizibili. . Eu am fost întrebat ce parere am despre colegii care refuza... Cred ca trebuie sa-i lamurim , pentru ca  probabil nu au avut suficiente surse sau au fost puțin credibili cei care le spuneau să utilizeze masca”, a declarat, joi seară, medicul Rafila, la „Legile puterii”, la Realitatea PLUS.

El mai spune că purtarea măștii nu creeaza alte probleme, dar există, într-adevăr, un disconfort: „Disconfortul exista, sa fim sinceri, probleme de sanantate nu provoaca. Poti iesi in aer liber. (...) În legislatie e permis fumatul, mi se pare de inteles. Nici nu trebuia sa existe aceasta precizare”.

Mai mulți membri PSD au fost văzuți în aceste luni, de la începerea epidemiei de COVID-19, fără mască, la mai multe evenimente publice, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu. În plus, unii nu cred în protecția măștii. Printre aceștia, Dumitru Buzatu, șeful PSD Vaslui, care a declarat de mai multe ori că nu crede că masca îl protejează împotriva coronavirusului, dar o poartă pentru a nu-i jigni pe cei care o poartă.