MENIU

Ce se schimbă după ce tichetele de masă se mută pe carduri

Tichete de masă, în portofel electronic

Principala diferență dintre tichetele de hârtie și carduri este că magazinele vor fi obligate să accepte și plata cu cardul. Iar clienții vor fi obligați să utilizeze cardurile doar în magazinele care acceptă această modalitate de plată, scrie BusinessCover.ro.

Până când vom  vedea realmente care sunt beneficiile noilor carduri pentru angajatori, Edenred a și anunțat lansarea primului card de masă din România, cu marca Ticket Restaurant, un card care va permite inclusiv plata contactless.

Cardurile și tichetele de masă pe hârtie au reglementări fiscale identice, suma acordată salariaților pe cardul de masă fiind de 9,35 lei pentru fiecare zi lucrătoare efectuată, adică până la 215 lei lunar deductibili fiscal și scutiți de taxe salariale și patronale. Cardurile de masă vor putea fi reîncărcate lunar cu sumele oferite de companii salariaților, simplificând astfel distribuirea acestui beneficiu extra-salarial către angajați.

Deși funcționează similar cu un card obișnuit, cardurile de masă nu sunt carduri bancare și au anumite limitări: nu permit retragerea de numerar de la bancomate, iar sumele de pe card vor putea fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare. Mai multe...

Mai multe articole despre:
tichete de masă card de masă