MENIU

Ce se întâmplă în corp după ce te dai cu ojă

Un studiu recent arată că substanțele chimice prezente în lacurile de unghii pot afecta fluxul sangvin la aproximativ două ore după aplicarea lor pe unghii. Astfel, pot fi provocate mai multe probleme de sănătate.Potrivit studiului, substanțele chimice din ojă cresc nivelul de bifenil, un compus organic care formează cristalele incolore din urină. Atunci când el este asimilat de organism, devine o toxină chimică, care poate provoca infertilitate, cancer mamar, ovarian, de prostată, precum şi tulburări tirodiene, probleme neurologice, diabet şi obezitate.

Însă, atunci când substanţa ajunge în sânge, ea poate provoca mai multe probleme de sănătate. Iată care sunt ele!

1. Pentru că unghiile nu sunt permeabile, bifenilul este absorbit de piele, provocând diverse neplăceri.

2. Lacurile de unghii sunt cunoscute pentru faptul că provoacă tulburări endocrine, scrie clickpentrufemei.ro.

3. Atunci când în organism au loc tulburări endocrine, organismul devine vulnerabil şi absoarbe substanţele chimice mai repede, mai ales după ce a fost aplicată oja pe unghii.

4. Prin inhalarea mirosului pe care-l are lacul de unghii, circulația sangvină poate fi afectată.

5. În unele oje, această substanță chimică - bifenil, nu trebuie să fie un ingredient necesar. Însă, compusul funcționează ca un plastifiant, care ajută la creșterea durabilității lacului pe unghii.

6. Substanțele chimice care se găsesc în lacurile de unghii pot provoca boli respiratorii, somnolență și dureri de cap, susțin specialiștii.

Mai multe articole despre:
reacţie corp unghii ojă