MENIU

Ce se întâmplă dacă mergi în club în noaptea de Înviere

Ce se întâmplă dacă mergi în noaptea de Înviere în club

Sărbătoarea Învierii Domnului adună, în fiecare an, mulți credincioși, de la copii la vârstnici, în lăcașurile de cult. Toți vin să ia Lumina Sfântă pe care apoi o vor duce acasă, unii dintre ei rămânând până spre dimineață pentru a asculta slujba specială oficiată de preoți.

În ultimii ani tot mai mulți tineri vin la biserică în noaptea de Înviere, dar nu toți percep semnificația religioasă a acestui moment, ci doar o asociază cu un motiv în plus de distracție, cea mai mare parte a acestora stând doar să ia lumină, după care pleacă acasă sau în cluburi să se distreze. Desigur, fiecare persoană are libertatea de a sărbători așa cum dorește acest moment, dar există anumite reguli de conduită care trebuie respectate.

Conform unui studiu realizat în 2014, 20% dintre români au petrecut noaptea de Înviere și Paștele cu prietenii, în cluburi și restaurante. În cazul în care aveți astfel de planuri, în niciun caz nu veți veni la biserică îmbrăcați cu hainele de club. Păstrați fustele/rochiile mini și bluzele cu decolteuri adânci pentru restaurantul sau clubul unde veți merge să petreceți. La biserică, bunele maniere impun o ținută decentă.

"Normal că nu te poți bucura când vezi că, atunci când părintele ne îndeamnă: 'Veniți de luați lumină!''', atât interiorul bisericii, cât și curtea exterioară sunt arhipline, iar după ce se împart lumina și paștele și începe Sfânta Liturghie, în biserică nu mai rămâne nicio jumătate dintre cei prezenți la început, pentru că sunt nerăbdători să plece acasă să se înfrupte din bucatele gătite cu această ocazie sau cei mai tineri merg prin baruri să se distreze'', spunea un preot.

Mai multe articole despre:
club Paşte Înviere noaptea de Înviere