MENIU

Ce se întâmplă dacă la aceeaşi masă combini carnea cu cartofi

Ce se întâmplă dacă la aceeaşi masă combini carnea cu cartofi

Dr. William Howard Hay, creatorul dietei care ii poarta numele, sustine ca sunt patru cauze principale ale cresterii aciditatii in organism: consumul excesiv de diferite feluri de carne, consumul excesiv de carbohidrati, alterarea reactiilor chimice care au loc in timpul digestiei, constipatia.

Reguli pentru o dieta sanatoasa

1. Nu consuma amidon si zahar, cu proteine si alimente acide, sau fructe la aceeasi masa.

2. Legumele, fructele si salatele ar trebui sa fie baza dietei.

3. Consuma proteine, amidon si grasimi in cantitati mici.

4. Mananca cereale integrale si amidon neprelucrat.

5. Evita alimentele rafinate si procesate, mai ales faina alba si zaharul alb, si produsele care le contin; de asemenea, evita grasimile prelucrate, cum ar fi margarina

6. Fa o pauza de 4 ore intre mese.

De ce nu trebuie asociate proteinele si amidonul la aceeasi masa

Digestia proteinelor are loc in mediu acid si incepe in stomac. Dupa ce proteinele ajung in stomac, se activeaza pepsina, o enzima care ajuta la degradarea si digerarea proteinelor. Insa, amidonul sau zaharul perturba sau neutralizeaza aciditatea si astfel proteinele nu pot fi complet digerate, scrie bzi.ro.

Digestia amidonului si a zaharului necesita un mediu alcalin si incepe in cavitatea orala. Prin urmare, alimentele bogate in amidon trebuie mestecate bine, in caz contrar, intestinele nu vor putea continua digestia corect. Trebuie spus ca digestia amidonului are loc in cea mai mare parte in intestinul subtire, sub actiunea a amilazei pancreatice. Carne si alte alimente care cresc productia de acid, inclusiv fructele acide, opresc digestia amidonului.

Acesta este motivul pentru care nu ar trebui sa combinati proteine si carbohidrati in timpul unei mese.

Mai multe articole despre:
alimentaţie stomac aciditate