MENIU

Ce se întâmplă cu vremea?! 14 grade în România la ora 8 dimineaţa

Harta temperaturilor 12 decembrie 2017

Vreme anormal de caldă pentru o zi de 12 decembrie. Mai sunt doar două săptămâni până la Crăciun, iar temperatura se apropie de 20 de grade, la amiază.

Este posibil ca ziua de azi să stabilească un record de căldură pentru o zi de 12 decembrie pentru multe localităţi din ţară.

Asta în condiţiile în care la ora 8 dimineaţa, se atingeau de 14 grade în zona de Vest a ţării, la Oraviţa. 

Temperaturi de 13 grade la ora 8 dimineaţa s-au înregistrat la Oradea, Reşiţa, Holod, Săcuieni. La Timişoara şi Arad erau 12 grade, iar la Câmpina 10 grade.

La primele ore ale dimineţii, se înregistrau şi minus 7 grade la Întorsura Buzăului. Episodul de vreme extrem de caldă va dura până la sfârşitul acestei săptămâni.

Astăzi vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, pentru a doua decadă a lunii decembrie, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 şi 18 grade. Se va semnala ceaţă, în orele dimineţii, îndeosebi în depresiuni şi în sudul Olteniei.

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă şi mult mai caldă decât în mod normal, la această dată. În jur de 1 grad dimineaţa si 14-15 grade la amiază.

Mâine deși temperatura aerului va marca o scădere față de luni în vest, centru și nord, vremea va fi tot mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Maximele se vor încadra între 6 grade la Miercurea Ciuc și 15-16 grade în sud-est.

Vor fi înnorări și ploi în Banat, Crișana, Maramureș si in cea mai mare parte a Transilvaniei, iar începând de seara, acestea se vor extinde și în restul teritoriului. Izolat, în zona Carpaților Occidentali și nordul Carpaților Orientali, cantitățile de apă pot depăși 15 l/mp.

În Capitală, 3-5 grade dimineaţa si 14-15 grade la amiaza. Cerul va fi variabil peste zi şi se va înnora către seara.

Joi vremea se va menține caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în jumătatea sudică a țării. La munte, trecător, va fi si lapoviță și ninsoare. Maximele se vor încadra între 3-4 grade în depresiunile transilvane și 13 grade la Tulcea si Constanta. În zonele joase de relief, mai ales dimineața, pe arii restrânse, va fi ceață.** În Bucureşti, vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. 5-6 grade dimineata si 12-14 grade la amiaza.

Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo actual