MENIU

Ce scria Charlie Hebdo despre hoţii români din Franţa

Publicatia satirica franceza Charlie Hebdo, la sediul careia doi atacatori inarmati au comis un masacru, nu a ezitat sa sara in apararea imigrantilor romani in luarile sale de pozitie, scrie ziare.com.

Spre exemplu, intr-un articol din septembrie 2012, cand Manuel Valls, actualul premier francez, era ministru de Interne si se facea cunoscut prin luarile de pozitie anti-roamni, Charlie Hebdo scria ca publicarea unor statistici pe criterii etnice este un fapt grav.

"Inainte, in Franta, pentru o lunga perioada de timp, atunci cand Brice Hortefeux era doar o amoeba calda in slipul de lana al tatalui sau si parintii lui Manuel Valls transpirau abundent in soarele Spaniei incercand sa faca o fata, un delincvent era indentificat dupa infractiunea comisa. Deci personajul negativ care smulgea geanta unei batrane la iesirea din brutarie era numit in mod obisnuit hot de buzunare.

Banditul care a sutit portofelul unui turist strain era hot de buzunare. La un alt nivel in infractiuni, un om care a abuzat o femeie era considerat un violator. Astazi, hot de buzunare este in primul rand un roman sau, daca va place precizia, un rrom, inainte de a fi un hot de buzunare.

Cunoasterea naturii infractiunii este la fel de importanta ca si cunoasterea nationalitatii sau etniei infractorului. Cu conditia, desigur, ca infractorul sa fie strain", scria atunci publicatia.

Mai mult pe ziare.com.

Mai multe articole despre:
hoţi Franţa Paris români romi charlie hebdo