MENIU

Ce să faci în Săptămâna Mare ca să te fereşti de rele tot anul

Ce să faci în Săptămâna Mare ca să te fereşti de rele tot anul

Paştele este una dintre sărbătorile de suflet ale românilor. Ne pregătim cu mult timp înainte, sufleteşte, pentru marea sărbătoare creştină. Săptămâna de dinaintea Paştelui se numeşte Săptămâna Mare. Este un timp special de reculegere şi apropiere de divinitate şi de sufletul nostru.

În Săptămâna Mare, toate gospodinele sunt ocupate. Înainte de toate, tradiţia spune că trebuie să facem curăţenie şi să reparăm lucrurile stricate din casă pentru a lăsa abundenţa să vină la noi.

Un alt lucru util pentru tine este să ai un comportament impecabil faţă de tine, în primul rând, şi faţă de ceilalţi. Este bine să eviţi vocabularul vulgar şi să te abţii să critici, să acuzi sau să urăşti pe cineva.

Este un bun prilej în această perioadă să îți reprimi gândurile negre şi să cauţi să fii un exemplu pentru tine şi pentru cei din jur.

Zilele de dinaintea Paştelui sunt bune pentru introspecţie, pentru meditat.

Distragerile de orice fel, petrecerile, alcoolul, nu trebuie doar evitate pentru că sunt interzise în post, ci pentru că ne împiedică să ne întoarcem către noi, dar și către ceilalţi care aşteaptă puţină afecţiune şi un cuvânt bun.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
Săptămâna Patimilor