MENIU

Ce probleme grave de sănătate rişti dacă porţi un sutien nepotrivit

<p>A decupat un sutien vechi. Iată ce a ieșit &icirc;n final. Va trebui să &icirc;ncerci neapărat asta!</p>

Pe cât de utile sunt sutienele - ridică, susţin şi acoperă sânii, pe atât de multe probleme pot crea dacă nu sunt bine alese. Să găseşti dimensiunea potrivită a sutienului nu este un lucru uşor, dovadă că majoritatea femeilor îşi aleg greşit sutienul.

Studiile spun că patru din cinci femei poartă un sutien nepotrivit, deoarece au tendinţa de a-şi subestima lăţimea spatelui în timp ce-şi supraestimează mărimea cupei. Ce probleme de sănătate provoacă un sutien prost ales? Afecţiuni aparent fără legătură, cum sunt erupţiile cutanate, tendinită şi chiar indigestia pot fi cauzate de acest articol intim, mai ales în cazul femeilor cu sânii mari.

"Femeile vin la clinică mea în mod regulat cu umeri gârboviţi, curburi anormale ale coloanei, indigestie datorată restricţionării diafragmei şi a plămânilor, urme de la curele şi armături, echimoze pe umeri, toate semnele unui sutien nepotrivit", susţine Lorna Mills, un chiropractician din Oldham, potrivit bzi.ro.

"Când bretele sunt prea mari, astfel încât acestea sunt mereu strânse, umerii sunt traşi în jos, curbând coloana şi creează tensiuni şi disconfort. Presiunea se transmite în jurul stomacului şi esofagului inferior. Ţesuturile sfârşesc prin a fi împinse şi trase în direcţii nefireşti", a completat specialistul.

Sutienele nepotrivite şi cancerul

Pe internet găsim numeroase articole care susţin că sutienul, purtat o mare parte din zi, favorizează apariţia cancerului. Adepţii acestei teorii cred că sutienele aplică presiune pe ganglionii limfatici din zona axilei şi a pieptului. Spre deosebire de venele şi de arterele sangvine, vasele limfatice nu au presiune internă, astfel că circulaţia limfatică poate fi blocată prin compresie externă. Astfel, toxinele de la nivelul sânilor stagnează şi favorizează formarea tumorilor.

Dr. Ted Glancer, director în cadrul Societăţii Americane de Oncologie, contrazice însă această afirmaţie într-un articol publicat în New York Times. Potrivit specialistului, studiul care a emis teoria avea câteva lacune, motiv pentru care nici nu a fost publicat în reviste medicale.

Mai multe articole despre:
cancer sutien