MENIU

Ce poţi păţi dacă porţi pantofi cu toc. Te vei gândi de două ori înainte să-i încalţi

<p>Superstiţii de Crăciun. Nu face acest lucru! Aduce mare ghinion</p>

Femeile care poartă pantofi cu toc se supun unor pericole destul de mari din punct de vedere al sănătăţii, după cum arată rezultatele unui recent studiu.

Astfel, se pare că femeile care poartă pantofi cu toc pe o perioadă foarte lungă de timp au şanse mari să sufere unele afecţiuni destul de grave, în ciuda faptului că pantofii cu toc contribuie la întărirea muşchilor picioarelor.

Realizatorii studiului au ajuns la aceste rezultate după ce au studiat efectele pantofilor cu toc de cel puţin 10 centimetri supra unui număr mare de femei care îi poartă de cel puţin 3 ori pe săptămână. Studiul a fost efectuat pe o perioada de 3 ani, iar rezultatele sunt de-a dreptul incredibile.

"Deşi pantofii cu toc sunt la modă şi uneori sunt obligatorii pentru unele profesii, multe femei nu sunt conştiente de faptul că aceştia pot provoca grave dezechilibre. Adeseori, sunt posibile accidente majore, cum ar fi căderile sau entorsele grave", a declarat doctorul Yong-Seok Jee, de la Universitatea Hanseo din Coreea de Sud.

Mai mult decât atât, purtatul excesiv al pantofilor cu toc poate duce la deformarea picioarelor, deformarea mersului şi la dureri mari în zona lombară.

Sursa: lyla.ro

Mai multe articole despre:
pantofi pantofi cu toc toc