MENIU

Ce pățești dacă completezi GREȘIT controversatul formular 600. E foarte GRAV

Dacă greșești completarea controversatului formular 600, pe care "revoluția fiscală" l-a făcut cadou sutelor de mii de români care au venituri extra-salariale, poti fi acuzat de fals!

Formularul 600 i-a băgat în ceață nu numai pe sutele de mii de contribuabili, ci și pe experții fiscali sau pe inspectorii Fiscului. Chiar dacă e plin de neclarități și capcane, dacă cumva gresesti când îl completezi, vei răspunde penal pentru fals în declarații.

La finalul formularului 600, scrie clar: "Sub sancțiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar că datele înscrise în acest formular sunt corecte și complete". Orice greșeală, asadar, poate duce la tragerea la răspunderea penală a semnatarului.

Eliminarea reținerilor la sursă va face ca mulți contribuabili, mai ales din cauza cozilor uriașe care se vor forma, să nu mai plătească contribuțiile datorate, ceea ce va face ca statul să intre într-un război cu cetățenii, fără a avea resursele necesare să urmăreasca recuperarea sumelor.

Tot mai multe voci cer eliminarea aberațiilor care decurg din celebrul formular 600. O soluție, menționată de luju.ro în urma consultării mai multor specialiști, contabili și economiști ar fi ca Guvernul să lase dreptul contribuabililor din aceste categorii vizate în Declaratia 600 de a opta pentru reținerea la sursă, pe lângă impozit, a contribuțiilor CAS și CASS. Si doar cei care au venituri sporadice, nu cu continuitate, sa depuna acest formular.

Mai multe articole despre:
formularul 600